Doeltreffendheid van het drugpreventie programa van Narconon®

We geven lezingen aan jonge en minder jonge mensen waarin we hen infromeren over wat drugs zijn en wat deze doen.  Op het einde van onze lezingen vult elke student een vragenlijst in om ons toe te laten de doeltreffendheid van de lezing na te gaan.

Wij meten ons succes met de vraag: “Bent u van gedachten veranderd over de drug na onze presentatie?”.

Tot nu toe hebben wij 95% van de positieve reacties op het programma. 40% heeft verklaard een betere perceptie van de risico’s die samenhangen met de drug te hebben. 45% Heeft aangegeven dat hun beslissing om geen drugs te nemen versterkt is dankzij ons programma. Meer dan 90% weet meer over drugs na de presentatie.

Wat jonge mensen zeggen…

Het Narconon programma helpt jongeren om na te denken over drugs. De beste demonstratie van het succes van het preventie programma van Narconon is afkomstig van studenten zelf.

Hier zijn een paar reacties na een presentatie van Narconon:

“Ik dacht dat “gras” proberen ok was, uit nieuwsgierigheid, maar nu hebk ik angst over wat die me kan aandoen.  Het is het niet waard.”

“Ik dacht dat LSD en grass niet gevaarlijk waren. Nu weet ik wel beter”.

“Ik heb mijn mening over drigd gewijzigd. Ik dacht dat cool waren. Ik dacht dat als iedereen nam, ik het ook moest doen.  “Nu begrijp ik dat ze niet goed zijn.”

Wat leraren zeggen…

“Ik werd persoonlijk getroffen door de presentatie. Ook leerde ik nieuwe dingen met mijn studenten. “Ik denk, na zelf deel genomen te hebben in deze presentatie, dat dit programma werkelijk levens kan redden en mensen die een productief leven willen leiden kan helpen”. Schooldirecteur

“Vaak zijn kinderen slecht geïnformeerd over de schadelijke effecten van alcohol en drugs. De presentator van Narconon heeft de mythen weten te verdrijven en de misvattingen over het misbruik van alcohol en drugs. Naast haar onderwijs en haar charismatische aanpak, heeft haar eigen verhaal over haar strijd tegen drugs jongeren aangemoedigd aandachtig te luisteren en de informatie te  assimileren.” School Counselor.