50 JAAR

Mensen van de drugs afhelpen

Het drugs- en alcoholrehabilitatieprogramma van Narconon (wat “geen narcotica” betekent) staat open voor iedereen die zijn of haar verslaving achter zich wil laten en een productief bestaan zonder drugs wil leiden.

Het Narconon-programma behandelt niet alleen de slopende gevolgen van drugsgebruik op zowel het verstand als het lichaam, maar pakt ook aan waarom iemand überhaupt drugs ging gebruiken. Als gevolg daarvan hebben tienduizenden het Narconon-programma met goed gevolg afgesloten en leiden zij nu een nieuw leven zonder drugs.

Het Narconon-programma is gebaseerd op de ontdekkingen en teksten van L. Ron Hubbard, de grondlegger van de Scientology religie. Narconon is echter niet religieus van aard en iemand wordt geen scientoloog door het programma te doen.

De heer Hubbard begon zijn onderzoek naar drugsgebruik in de jaren 60 van de 20e eeuw. De daaruit voortvloeiende ontdekkingen hebben de middelen verschaft, waardoor mensen hun verslaving achter zich kunnen laten.

Narconon-centra maken gebruik van deze ontdekkingen om de deelnemers te helpen de fysieke en emotionele oorzaken van hun verslaving te boven te komen, maar vooral om de rest van hun leven drugsvrij te blijven en om het verlangen naar drugs te stoppen, zodat ze niet terug zullen vallen.

Narconon bestaat tegenwoordig uit een wereldwijd netwerk van 45 rehabilitatiecentra waar men tijdens de rehabilitatie fulltime verblijft. Narconon Arrowhead in de Amerikaanse staat Oklahoma is het voornaamste drugsrehabilitatiecentrum en internationale trainingscentrum van het Narconon-netwerk. Het biedt drugsrehabilitatie aan en training en stageplaatsen voor drugsrehabilitatiespecialisten van over de hele wereld.

De Continentale Narconon-centra verlenen diensten als onderwijs en training in drugsrehabilitatie voor hele continenten – Afrika, Australië, Canada, Europa, Groot-Brittannië en Latijns-Amerika.

Een uniek Narconon-centrum vlakbij Ojai, in de Amerikaanse staat Californië, is speciaal opgezet om aan de bijzondere behoeften van vooraanstaande kunstenaars en gemeenschapsleiders tegemoet te komen.

De zorg van Narconon reikt verder dan alleen rehabilitatie, ze dringt in de gemeenschap door om het drugsgebruik terug te dringen voordat het overslaat naar misbruik en verslaving. De Narconon drugsvoorlichtingsspecialisten hebben miljoenen jongeren en volwassen van aangrijpende informatie over drugs en drugsgebruik voorzien om ervoor te zorgen dat ze deze niet gaan gebruiken.